Energie, voelbaar of niet?

Alles is energie

Je komt een kamer binnen en het voelt “geladen” aan. Je denkt aan iemand en even later gaat de telefoon en die persoon belt jou, “toevallig”. Slechts twee voorbeelden van een energie ervaring.

Energie, je hoeft er niet in te geloven. Door jezelf in een ander, breder energie perspectief te zien, kun je er op een bewustere manier mee omgaan en het voor je te laten werken. Bolletjes energie die bewegen heel snel, ze trillen en zijn constant in beweging. Materie b.v. een tafel of een fiets hebben een eigen energie frequentie. 

Nikola Tesla benoemde het als volgt; Als je het universum wilt begrijpen denk dan in energie, vibratie en frequentie. En dat klopt helemaal …

Hoe hoger je eigen energie niveau is hoe minder last dat je hebt van het energie niveau van een ander. Is jouw eigen energie niveau echter lager, door bv. boosheid, frustratie en emoties des te meer kun je last hebben van de energie van anderen.

  • Klachten: Wij zelf bestaat ook uit energie, dus je kunt je voorstellen wat een effect energie op ons kan hebben en hoe je dit als positief of negatief kunt ervaren. Denk maar eens aan mentale klachten zoals down voelen, slechte concentratie of moeite met slapen. Bij fysieke klachten kun je denken aan een wattig hoofd of hoofdpijn, hartkloppingen, onverklaarbare spierpijnen of energie schommelingen, extreme vermoeidheid.
  • Huid: Signalen van je lichaam kunnen dus iets zeggen over jouw eigen energie, die van iemand anders of jouw omgeving. Onze huid heeft ook een zintuiglijke functie waarmee we warm en koud kunnen voelen, pijn en aanraking. Als de energie niet prettig is dan kan jouw huid dit aangeven doordat de haartjes overeind gaan staan. Mogelijk ga je transpireren of je krijgt juist een koude sensatie. Het is waardvol om de signalen van je lichaam en huid te leren interpreteren om zo energie te voelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *