De intuïtie “spieren” trainen.

Train de “spieren” van je intuïtie en activeer je innerlijk leiderschap.

Misschien klinkt het in eerste instantie een beetje vreemd, de intuïtie spieren trainen. Echter als je jouw intuïtie amper gebruikt en er niet naar luistert, hoe kun je er dan iets mee?

Precies een jaar geleden begon ik met “kracht” training. De aanleiding hiertoe was mijn zwakke schouder en mijn enkelbanden. Inmiddels was ik klaar met de cortisone spuiten en fysio want niks was blijvend en de pijn kwam steeds terug. De eerste maanden dacht ik, dit gaat niks worden, ik had er een hard hoofd in. Waar anderen direct aan de slag konden met flinke gewichten deed ik enkel kleine rek en strek oefeningen. En dat kostte vaak al de nodige moeite en ik liep tegen flinke beperkingen op. En ook al zag ik het niet aan de buitenkant, na verloop van maanden voelde ik wel iets gebeuren. Dit gaf me de moed om door te zetten, te oefenen, te trainen en telkens kleine stapjes te zetten.

We gingen bijsturen waar nodig en langzaam maar zeker toewerken naar die stip aan de horizon. Resultaat komt als je doet wat je moet doen, trainen en vertrouwen, trainen en doorgaan, bijsturen waar nodig, luisteren naar het lichaam, grenzen opzoeken. Denk eens, met twee keer hardlopen in een maand win je toch ook geen marathon of wel?!

En precies deze metafoor is zo toepasselijk op het activeren van je intuïtie. Durven vertrouwen op die signalen, dat wat je voelt, dat onderbuikgevoel, ja …navigeren kun je leren. Je afstemmen op je intuïtie is oefenen, je radioknop op de juiste frequentie brengen zodat het een zuivere zender wordt en de ruis op de lijn verdwijnt. Dat leer je niet door 1 keer te trainen, daar is tijd en rust voor nodig en “practice”. Maar net als bij het trainen van de spieren gaat het uiteindelijk resultaat opleveren, het is een kwestie van tijd om dat innerlijk kompas te durven volgen en krachtig innerlijk leiderschap te ontwikkelen. Zolang je jouw stip aan de horizon helder blijft hebben en erop blijft focussen en ondertussen blijft trainen is het een kwestie van tijd of de dag breekt aan dat je “het” voelt en ziet en durft te navigeren op je intuïtie.

Als je in lijn bent met hoofd – hart – intuïtie dan ontvouwt het leven zich voor jou als een rode loper. Bam, dan sta je daar op die rode loper en je bent niet meer te stoppen en je kunt (en wilt) niet meer terug. Toevalligheden, kansen, aanbiedingen, geluk, gezondheid, overvloed, alles wordt zoveel makkelijker, waardevoller en mooier. Alles kost je minder tijd, minder stress, je hebt een diepere en betere connectie met jezelf. Je wordt leuker voor je omgeving, je gezin, je collega’s en je medewerkers. Er gaat een wereld voor je open, je blikveld verruimt zich. En het allerleukste is, het was er al de hele tijd, echt!!! Alleen je zag het niet omdat je op een andere frequentie was afgestemd, I love it!!!

Ben jij ook klaar om de “spieren” van je intuïtie te trainen en je volle potentie te gaan leven vanuit de topjes van je tenen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *