Dance on water

Dansen is bevrijdend

Misschien kun je het je nog herinneren, je hoorde een liedje op de radio en het begon te kriebelen. Je kon gewoon niet meer stil blijven zitten op je stoel. De melodie klonk in je oren, de klanken zorgden ervoor dat er iets diep in jou in beweging werd gezet. Via de oren zochten de tonen of de beat zich langzaam een weg via de schouders, naar de heupen. Je bovenlichaam kronkelde heen en weer om vervolgens de benen en voeten in beweging te zetten.

Hoe lekker was dat … hoe vrij voelde jij je als kind? Gooide je je armen in de lucht en volgde je de muziek al zwaaiend met je heupen?

Schaamte en terughoudendheid

Bij het ouder worden zien we dat de vrijheid verdwijnt, dat ultieme gevoel van los zijn van je omgeving. Er treedt schaamte op en de gedachte die ons beheerst; wat zullen anderen wel van me vinden, is het te uitbundig? We houden ons terug, we doen niet wat we eigenlijk voelen en willen doen. Hoe jammer is dat? Wat zegt dit over ons en de wereld? Iets wat zo vanzelfsprekend en natuurlijk is, onszelf ontzeggen.

Bewegen is gezond, vooral dansen, je beweegt alle spieren, het werkt verlossend bij vastzittende spanning en stress. Stel je voor je, sluit je ogen, je danst aan de waterkant, het zand zorgt ervoor dat je goed gegrond bent. De warmte van het zand, je loopt richting water, de koelte omsluit je voeten en je luistert naar dat ritme, de muziek laat je door je bloed stromen. Maak die natuurlijke die in je opkomt. Het water stroomt over je voeten en helpt jouw emoties te bevrijden. Je voelt dat je leeft en de levens energie in en door jou heen stromen. Verkwikkend, reinigend en bevrijdend.

Wanneer dans jij weer op het water? Ga je voor die dynamische floww van je body en de roep van de muziek? Je geeft jezelf een cadeau en je gezondheid een boost. Je hoofd maak je leeg, er komt ruimte, wat houdt je nog tegen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *